top of page

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

Είναι πολύ σημαντικό να προσφέρετε την ίδια φροντίδα στα κοσμήματα σας όπως θα κάνατε με το αγαπημένο σας ρούχο.

Όταν ένα κόσμημα μαυρίζει αυτό δεν σημαίνει ότι η ποιότητά του δεν είναι καλή. Στην ουσία, όταν το οξυγόνο έρχεται σε επαφή με θειικά στοιχεία που βρίσκονται στο περιβάλλον, μια χημική αντίδραση θα συμβεί και θα έχει ως αποτέλεσμα το μέταλλο να αμαυρωθεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κόσμημά σας μπορεί να φθαρεί με το πέρασμα του χρόνου..Ακολουθούν ορισμένες σημαντικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα κοσμήματα σας σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση, ώστε να μπορείτε να τα χαρείτε για χρόνια

ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Η αποθήκευση των κοσμημάτων σας μπορεί είτε να βοηθήσει είτε να βλάψει τα κομμάτια σας, ανάλογα με τον τρόπο που θα γίνει.

-Πάντα να αποθηκεύετε τα κομμάτια των κοσμημάτων σας ξεχωριστά, σε μια θήκη κοσμημάτων ή μπιζουτιέρα έτσι ώστε να μην τρίβονται, να μην γρατζουνίζονται ή να μην μπερδεύονται.

-Προσπαθήστε να αποφύγετε την υπερβολική υγρασία ή τη ζέστη, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει αμαύρωση στα κοσμήματα σας.

-Τα 925 ασημένια κοσμήματα σας θα πρέπει να φυλάσσονται σε σκοτεινό, δροσερό και ξηρό μέρος. Με τον χρόνο και τη φθορά, το 925 ασήμι φυσικά θα οξειδωθεί και τελικά θα αμαυρώσει. Αποθηκεύστε τα ασημένια κοσμήματα σε σφραγισμένη πλαστική σακούλα ή σε αεροστεγές κουτί όταν δεν τα φοράτε καθώς θα κρατήσει τον αέρα που προκαλεί οξείδωση.

​-Φυλάξτε το επιχρυσωμένο κόσμημα σας μακριά από σκληρές επιφάνειες. Τα εξογκώματα και οι γρατζουνιές θα προκαλέσουν ταχύτερη φθορά του χρυσού στρώματος. Αποθηκεύστε το επιχρυσωμένο κόσμημα σας σε βελούδινο κουτί κοσμημάτων ή τυλίξτε το σε ένα μαλακό υλικό που θα αποτρέψει τις γρατζουνιές.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ

-Σκουπίστε ελαφρά το επιχρυσωμένο κόσμημα σας με ένα υγρό βαμβακερό πανί. Αυτό θα βοηθήσει στην εξάλειψη τυχόν ακαθαρσιών ή σκόνης από την συσσώρευση στην επιφάνεια και την απομάκρυνση του χρυσού στρώματος. Χρησιμοποιήστε ένα μη λειαντικό ύφασμα γυαλίσματος κοσμημάτων και τρίψτε απαλά το επιχρυσωμένο κόσμημα για να αποκαταστήσετε τη λάμψη

-Καθαρίστε προσεκτικά τα κοσμήματά σας με ένα 100% βαμβακερό μαλακό ύφασμα, μη λειαντικό και χωρίς χνούδι και τρίψτε απαλά τα τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ. Θυμηθείτε, το ασήμι είναι ένα πολύ μαλακό μέταλλο και μπορείτε να το ξύσετε αν δεν είστε προσεκτικοί, γι ‘αυτό μην το τρίβετε πολύ βιαστικά. Αυτό βοηθά να διατηρήσετε ή να επαναφέρετε τη λάμψη των χρυσών ή αργυρών κοσμημάτων

ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ

Η έκθεση σε χημικές ουσίες μπορεί να καταστρέψει ή να αποχρωματίσει ακόμα και τα πιο πολύτιμα μέταλλα όπως τον χρυσό το ασήμι, την πλατίνα ακόμη και  να βλάψει μερικά πετράδια. Φανταστείτε λοιπόν τι μπορούν να κάνουν στα επιχρυσωμενα και τα χειροποίητα κοσμήματα σας. Ακόμα και προϊόντα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, όπως η λακ για τα μαλλιά, τα αρώματα ή άλλα καλλυντικά, μπορεί να περιέχουν χημικές ουσίες που θα βλάψουν μόνιμα την επιφάνεια των κοσμημάτων σας. Δεν θα πρέπει λοιπόν ποτέ να φέρνουμε σε επαφή οποιουδήποτε είδους κόσμημα με κολόνια, καλλυντικά καθώς και άλλα καθαριστικά σπιτιού που περιέχουν χημικά.

 

Να θυμάστε πάντα ότι τα κοσμήματά σας θα πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα που βάζετε και το πρώτο πράγμα που βγάζετε όταν ντύνεστε.

ΝΕΡΟ

Μην φοράτε επιχρυσωμένα ή ασημένια κοσμήματα όταν κάνετε ντους ή όταν κολυμπάτε σε θάλασσα ή πισίνα. Το χρυσό και το ασήμι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε φθορές από το χλώριο και το αλμυρό νερό, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει

μόνιμη φθορά ή τον αποχρωματισμό τους να αφαιρείτε τα κοσμήματά σας πριν από οποιαδήποτε επαφή με νερό. Ακόμη και όταν μπαίνετε στο ντουζ του σπιτιού σας, καλό θα ήταν να τα αφαιρείτε. Έτσι θα εξαλείψουμε κάθε πιθανότητα να επηρεαστούν από τα διάφορα άλατα του νερού κλπ.

ΠΕΤΡΕΣ ΖΙΡΚΟΝ

Το ζιρκόν έρχεται πιο κοντά στο να μοιάζει με ένα διαμάντι περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ημιπολύτιμη πέτρα. Η ισχυρή λάμψη του είναι συγκρίσιμη με το διαμάντι. Αλλά σε αντίθεση με το διαμάντι, το ζιρκόν είναι εύθραυστο και οι πλευρές του έχουν την τάση να φθείρονται.

Τα κοσμήματα με ζιρκόν πέτρες πρέπει να φοριούνται προσεκτικά για να αποφευχθεί οποιαδήποτε φθορά. Ζεστό σαπουνόνερο συνιστάται για τον καθαρισμό κοσμημάτων με πέτρες ζιρκονίου.

ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Το 925 ασήμι είναι 92,5% καθαρό ασήμι με κράμα χαλκού. Σε μερικές περιπτώσεις, μπορεί να βρεθεί και ένα μικρό ποσοστό άλλων μετάλλων τα οποία να περιέχουν ίχνη νικελίου.

Εάν είστε αλλεργικές σε επιχρυσωμένα σκουλαρίκια ή παθαίνετε εξάνθημα ή φαγούρα όταν τα φοράτε, δοκιμάστε να βάλετε λίγο καθαρό βερνίκι νυχιών. Όταν τελικά φθαρεί, απλά ξανα-εφαρμόστε το.

Δωρεάν αποστολή και

αντικαταβολή σε παραγγελίες

άνω των 40 ευρώ.

bottom of page